BLOG VAN LATEMS CREATIEF

ALLE NIEUWSBERICHTEN, TENTOONSTELLINGEN, ACTIVITEITEN

0000-00-00·nieuws

VOORBIJ: Vreugdevol kerstfeest en hoopvol nieuwjaar

<

Wat een jaar … activiteiten annuleren, geen opendeurdagen, geen kerstmarkt, afstand houden, contacten beperken, voorzichtig zijn, soms zelfs stoppen met onze fysieke groepslessen …

Het was op z’n zachtst gezegd tegen onze natuur in werken.

 

We horen vaak “wat een vreemde tijden”. We zien elkaars gezichten minder, of via een scherm of met een mondmasker, waardoor die glimlach bedekt blijft en bijeenkomsten wegvallen.

 

2020 is niet het beste jaar van de eeuw geworden maar wordt misschien wel het meest memorabele.

Omdenken, dat hebben jullie allemaal gedaan en veerkracht getoond, dat ook. Sommigen verzonnen creatieve alternatieven om hun groep enthousiast en artistiek aan het werk te houden met coronaproof activiteiten zoals video-sessies, mails, PowerPoint… dit alles om nabijheid en verbondenheid te tonen. We beseffen dat dit niet voor iedereen evident was en dat we het echte, warme contact missen. Verbonden blijven met je groep van ‘Latems Creatief’ geeft meerwaarde aan ons leven en onderstreept hoe hard we elkaar en ontmoeting nodig hebben.

 

Ondertussen is het einde van dit ‘virale’ jaar in zicht en wenkt een hoopvoller 2021.

En zoals steeds wordt het elk jaar Kerstmis.

Kerstmis legt een magisch dekentje over de wereld, alles wordt zachter en mooier.

Kerstmis belooft steeds opnieuw dat het morgen beter wordt, nog even volhouden, het komt goed, we blijven erin geloven.

 

Ondanks alles wensen wij jullie een warm kerstfeest en een prettig eindejaar in eigen bubbel en het allerbeste voor 2021 en hopelijk kunnen we elkaar dan weer ontmoeten.

 

Misschien nog een tip: Nu we terug op onszelf plooien is het misschien dé uitgelezen periode om terug een tekening te maken. Tekenen is, net zoals schrijven, een activiteit die vaak in afzondering wordt beoefend. Dat kan gaan van een (zelf)portret, een stilleven tot een landschap vanuit je raam. Het Smak organiseert deze activiteit tot eind december 2020 waaraan iedereen kan meedoen.

Voorwaarden: tekening bij voorkeur in zwart/wit, maximaal A4 formaat en verticaal, vermeld aan de achterzijde je naam, postadres en e-mailadres.

Je kunt je tekening opsturen naar: S.M.A.K, t.a.v. Tekenen in lockdown,           Jan Hoetplein 1, 9000 Gent.

 

Warme coronaknuffels

 

Namens

Lea Careel en het voltallig  bestuur van Latems Creatief